Snelle leerling

Toen Joost Rombouts eind 2022 ruitschade had aan zijn woning, kwam er een glasmonteur van Snepvangers zijn ruit vervangen. Ze raakten aan de praat en in dat gesprek vroeg Joost -die op dat moment na een langere periode thuis weer op zoek was naar werk- de monteur of ze nog mensen zochten. Dat bleek het geval en niet veel later kwam Joost bij ons langs in Bergen op Zoom om te bespreken wat we voor elkaar konden betekenen.

Joost is 44 jaar en heeft jaren gewerkt als steenhouwer. De laatste zes jaar werkte hij in de aluminium kozijnen. Geen directe ervaring dus, maar wel feeling met de branche én de nodige nauwkeurigheid in de vingers. Zo bleek hij een snelle leerling en draait hij inmiddels volledig mee in het serviceteam.


Ervaren collega’s

Afgelopen januari is hij van start gegaan in de renovatie, waarbij in teamverband een volledige woning wordt voorzien van HR+ glas, bijvoorbeeld in opdracht van een woningbouwvereniging. “Door de goede uitleg en begeleiding van ervaren collega’s heb ik daar heel veel geleerd”, vertelt Joost. “Na een paar maanden ben ik overgestapt naar het serviceteam en inmiddels ga ik zelfstandig op pad naar klanten. Dat bevalt me eigenlijk nog beter, omdat ik meer contact heb met verschillende mensen. Ook de afwisseling vind ik leuk.”

Werkplezier

Als Joost zijn ervaringen bij eerdere werkgevers vergelijkt met Snepvangers, noemt hij als eerste het persoonlijke aspect. “Je voelt je geen nummer en het bedrijf is echt betrokken. Het is weleens gebeurd dat ik voor een bedrijf werkte waarvan ik niet eens wist wie de directeur precies was. Hier kun je iemand gewoon even bellen en de lijntjes zijn kort.”

Ook onderling zijn de verhoudingen prettig: “Als jouw route bijvoorbeeld vlot loopt en je op tijd klaar bent, ga je een collega helpen zodat die niet gaat uitlopen. Op die manier voorkom je overwerken zoveel mogelijk.” Joost hecht veel waarde aan het hebben van plezier in zijn werk en hij is blij dat hij dit bij Snepvangers heeft gevonden.

Nog meer leren

Hij hoopt nog meer werkzaamheden onder de knie te krijgen, voornamelijk op het gebied van kennis van bijvoorbeeld glassoorten ligt er nog ruimte om te leren. Maar Joost heeft er alle vertrouwen in dat dit met de loop van de tijd goed komt!

 

Gebrek aan ervaring hoeft geen belemmering te zijn om aan de slag te gaan bij Snepvangers. Of je nu als jonge schoolverlater of als zij-instromer binnenkomt, je ervaren collega’s helpen je graag op weg!