Samen vakwerk leveren

dinsdag 26 november 2019

De term ‘selfmade’ is op meerdere manieren van toepassing op Anton van Heijst. Begonnen als restaurateur van antiek en maker van meubelen uit massief hout, heeft hij zijn bedrijf uitgebouwd tot een grote maatwerkleverancier van de meest uiteenlopende vormen van interieurinrichting. Nog altijd is alles volledig zelf gemaakt en vaak ook zelf ontworpen.

Sinds vijf jaar is Van Heijst Interieur te vinden op bedrijventerrein De Kooi in Hoogerheide. “Toen we hier begonnen waren we met z’n vijven”, vertelt Anton. “Inmiddels werken hier zeventien mensen. We zijn dus flink gegroeid en ik hoop binnenkort ook dit pand uit te kunnen breiden.” Hij vertelt dat er een flink deel bij moet komen aan de voorzijde, met op de tweede etage ook een showroom. “We hebben naast allerlei soorten bedrijven en organisaties als klant, ook de nodige particulieren waarvoor we werken. Vooral hen wil ik kunnen laten zien wat er zoal kan.”

Hotels inrichten

De klanten waarvoor Van Heijst actief is zijn nogal divers, zoveel is duidelijk. Mensen die voor thuis echt iets bijzonders willen, maar tevens volop ondernemers. “Van winkelier tot flinke concerns,” legt Anton uit. “En daarnaast de nodige zorgaanbieders.” Als voorbeelden noemt hij tanteLouise, SDW en Groenhuysen maar tevens een groeiend aantal indrukwekkende projecten voor familiebedrijf Van der Valk en hun hotels. “Ik ken één van de eigenaren en zo werd me gevraagd of we voor Goes een bar wilden maken. Dat viel in de smaak en daarna mochten we voor hun Hotel in Middelburg 120 kamers inrichten. Goes werd vervolgens gerenoveerd en daar mochten we eveneens de slaapvertrekken verzorgen.”

Zijn bedrijf heeft eigen ontwerpers maar bij een klant als Van de Valk werkt het anders. “Daar huren ze een interieurarchitect in en die komt met een sfeerplan. Daarin vindt je ook de nieuwe uitstraling van de kamers. Vervolgens maken wij op basis daarvan een offerte en als die akkoord is mogen we aan de slag.” Blijkbaar kwam hij met een goed voorstel want de opdracht ging naar zijn bedrijf.

Kwestie van vertrouwen

Alle houtwerk en MDF-platen die nodig zijn voor de herinrichting van een project bewerkt Van Heijst Interieur zelf. Er komen echter ook andere materialen bij kijken, als metaal en steen. “Of glas… En dat halen we bij Snepvangers Glas”, klinkt het overtuigd. De ondernemer legt uit: “We willen kwaliteit leveren, of dat nou een nieuwe keuken is bij een particulier of zo’n opdracht in een hotel. Dan moet je op je leveranciers kunnen vertrouwen, weten dat ze snel en goed leveren. Maar ook dat ze, als er eens iets mis gaat, het meteen voor je oplossen. Snepvangers Glas is zo’n bedrijf.”

Hij laat wat foto’s zien van spiegels en ruiten die zijn toegepast in projecten bij één van de hotels. Allemaal maatwerk, dat precies volgens specificaties geleverd moet worden en er ook moet zijn als het nodig is. “Een dag te laat bestaat niet bij grote opdrachten als dit, dan is het voorgoed klaar. De korte lijntjes met Snepvangers Glas en het feit dat ze echt altijd meteen met een oplossing komen maakt het een fijne partner in projecten.”

Foto’s: Van Heijst Interieur