Kennis en ervaring

Rob Hopman regelt sinds anderhalf jaar alle praktische zaken rondom ons magazijn. Hij verwerkt leveranties, snijdt glas op maat en zet het klaar voor onze glasmonteurs. Collega Stefan neemt het administratieve gedeelte voor rekening. Zo zorgen ze er samen voor dat de logistieke voorbereiding van het montagewerk op rolletjes loopt.

Met zijn 66 jaar is Rob de oudste werknemer bij Snepvangers, het moment dat hij met pensioen mag komt zelfs al in zicht. Maar omdat de samenwerking aan beide kanten goed bevalt, hebben we hem in januari een vast contract aangeboden.

Carrièreswitch

De loopbaan van Rob heeft zo’n 10 jaar geleden een verrassende wending genomen, toen hij vanuit Zweden naar Nederland terugverhuisde en stopte met zijn praktijk in fysiotherapie. Destijds maakte hij een bewuste keuze: “Ik werkte als fysiotherapeut met patiënten met niet-aangeboren hersenletsel. Mentaal zwaar werk, waardoor ik na 25 jaar besloot om met ‘dingen’ te gaan werken in plaats van met mensen.”

Rob gaat aan de slag in de logistiek, in eerste instantie via uitzendbureaus. Hij leert in de praktijk de vaardigheden die hij nodig heeft en volgt intern opleidingen voor heftruck-chauffeur en logistiek medewerker. Na het afronden van een lopende klus, staat hij open voor een nieuwe werkgever.

Werken bij Snepvangers

Na de eerste kennismaking met Monique en Leonard gaat hij aan de slag bij Snepvangers, tot wederzijdse tevredenheid. ”Ik heb door de jaren heen verschillende werkgevers gehad en wat mij bij Snepvangers opvalt is vooral de informele sfeer. Je hebt regelmatig contact met iedereen, dus als je iets wil overleggen dan spreek je iemand gewoon even aan.”

Daarnaast vindt Rob het prettig dat er ruimte is voor het menselijk aspect binnen het bedrijf. Als voorbeeld vertelt hij dat zijn collega 3 weken vrij was en hij het die periode logischerwijs een stuk drukker had gehad: “Toen ik aangaf dat ik wel een extra vrije dag kon gebruiken om daarvan bij te komen, was dat geen probleem. Daar tegenover staat dan dat ik het ook prima vind om even terug te komen voor een levering die toevallig een keer op mijn vrije dag is ingepland. Het werkt twee kanten op.”

Voldaan naar huis

Over zijn dagelijkse werk is Rob ook erg te spreken. “Ik werk graag zelfstandig en deel mijn eigen werkzaamheden in. Maar als ik ergens hulp bij nodig heb is er altijd wel een collega die even bij wil springen. Iets wegbrengen of ophalen, als team doen we wat er moet gebeuren. Na mijn werkdag ga ik voldaan naar huis en geniet ik van mijn vrije tijd.”

 

Waar veel bedrijven terughoudend zijn in het aannemen van oudere werknemers, waarderen we bij Snepvangers ervaring en kennis. Leeftijd doet er niet toe.